Tuesday, August 31, 2010

Italien, La Taverne och Matterhorn

Vi passade på att njuta av det fina vädret i Italien med utsikt över Matterhorn, berget som sägs vara avbildat på chokladasken Toblerone!
Eftersom vi inte bokat något beonde i förväg så var det alltid lite spännande var vi skulle hamna. Efter att ha tittat på Matterhorn så gled vi vidare och chansade lite när vi åkte upp mot bergen på en liten fin väg längs lite vatten i Valpelline. Oj så rätt vi hamnade, detta är vårt överlägset bästa boende någonsin! Vi hade hittat en liten by, tyst och lugnt uppe bland bergen.
Utsikten söderut från vårt fönster, här skulle vi ha kunnat stanna hur länge som helst! Kolla bergen längst bort :-) Stället heter "La Taverne" och ligger i Ollomont. Det verkade vara en hel del vandrare på plats och det kan jag verkligen förstå med alla stora och mäktiga berg runt omkring. Man kanske skulle förlägga en liten vandringssemester hit.....något att fundera vidare på.
Utsikten norrut, vår bil står längst till vänster, vid restaurangen.

Detta är restaurangen, suverän mat i härlig miljö. Jag kan verkligen rekomendera stället! Vi såg en skidlift i närheten också så det går att åka lite slalom på vintern skulle jag tro.

No comments: