Thursday, September 1, 2011

Kräftskiva

I lördags dukade vi upp till kräftskiva på kolonilotten. Det finns en fin tradition av just kräftskiva på lotten. Det är också då man lovar att åka till San Francisco och springa lopp.
 Vi har investerat i en ny duk och vi tyckte den var så fin så den fick ligga kvar hela tiden, så bli inte förvånade om ni kommer förbi någon gång och den fortfarande ligger kvar ;-)
Våra gäster Ellen och Henke sitter på var sin sida om Calle. Det bjöds på kräftor (så klart), västerbottenostpaj, smör, bröd och jansson. Till efterrätt blev det jordgubbs- och rabarberpaj med vanijsås (jordgubbarna och rabarberna är plockade på lotten vid tidigare tillfälle) och efter efterrätten blev det chips, ostkrokar och smågodis! Nej, vi går inte på någon diet (men vi kanske borde efter detta!).
Nu börjar det bli lite suddigt, ölen och snapsen gjorde kanske sitt till?
Idag har vi varit och klippt gräset och häcken och även skördat plommon (gud vad mycket plommen det kommer!). Vi åkte förbi Henke och Ellen med en liten kasse eftersom de i ett svagt ögonblick i lörags uttryck sig positiva till att äta plommon.
Två kassar plommon och lite "bonus-skörd" som vi fick av vår snälla kolonilottsgranne eftersom hon hade så många! Få se vad man kan göra med dessa....ha i en gryta kanske? Eller grilla dem om det är fint väder i helgen?

2 comments:

Anonymous said...

Va mysigt det såg ut. Man hade kunnat offra sig på en kräfta bar för att få vara med. Kram Mam

Syrran said...

Skönt att ni håller traditionen vid liv! Blir det för mycket plommon kan man alltid byta till sig lite äpplen från tanten mitt över gången. Hon gillar plommon men har inget eget träd...

//tips från coachen