Saturday, September 13, 2008

Husjakten pågår för fullt

Dessa hus är det som har fångat vårt intresse just nu. Vad tycker ni om dem???

1. Vi var på visning i tisdag, funderar på om vi ska lägga ett bud eller inte. http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/266463

2. Vi ska på visning imorgon! http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/276583

3. Vi ska på visning på tisdag. http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/264533

7 comments:

Salle said...

Södra Sanby är rätt ort, men Eslöv-huset är ett sådant som vårt :)

Mamma J said...

Så här tycker jag:

Löddeköpinge tilltalade mig inte speciellt - inget fel på det direkt, men båda de andra var mycket bättre, tycker jag.

Huset i Södra Sandby verkade jättemysigt, såg fint ut både på insidan och utsidan och hur det än är så är det rätt så praktiskt att ha allt på samma plan. På gott och ont. Får ni små kottungar sedan så riskerar de att sprida sina saker precis överallt, men å andra sidan så är det skönt att slippa ränna i trappor o s v också. Det var ett trivsamt hus tycker jag - det enda är väl att med två barn och ett par föräldrar så hade ni vips inget arbetsrum eller så... Vet ej om det känns som prio - men bara en tanke.

Det i Eslöv gillade jag för att det var så fräscht och så vet jag av erfarenhet hur bra det är att ha en lekpark precis utanför tomten - om ni nu tänker er små barn så småningom :). Det är helt oslagbart att inte behöva hänga efter dem precis hela tiden, utan att kunna sitta inne på sin egen tomt eller vara inne i köket eller liknande och kasta ett öga på dem genom fönstret bara. Kompisar till oss bor så, och det är så otroligt bra!

Sedan så var ju det huset lite rymligare också.

Så, det beror på vad ni vill ha. Det känns som om ni får ett lite mer personligt hus i Södra Sandby, men ett mer praktiskt i längden, i Eslöv...

Så, nu har proffstyckaren tyckt till. Haha! Lycka till!!

Kram
Kusin

Mamma J said...

Jo, jag kom på en sak till:

Jag vet inte om detta har nått er ännu - men här hände något konstigt på bostadsmarknaden för några veckor sedan.

Ena veckan var vi och tittade på ett jättefint radhus som gick från 2 695 000 till 3 325 000 - helt sjukt. Samma vecka tittade vi på ett annat, i lite sämre skick minst sagt som gick från 2 290 till 2 590. Vi var med en bit, men vi tyckte skicket var för dåligt.

Någon vecka senare kommer det ut ett hus i ett skick emellan de här båda - för 2 590. Visningen sköts upp ett par gånger och sedan när visningen väl hade varit så kom det ETT enda bud - på utgångspriset. Nu har de dragit tillbaka det och lagt ut det på acceptpris 2 700.

Något konstigt hände, och folk verkar liksom sitta och hålla andan mest just nu. Och vänta.

Det jag tycker är så lustigt när det blir så där är att man undrar om man är de ENDA som räknar med att räntorna KAN gå upp och liksom kalkylerar med det från allra första början. Om man får skälvan på det här sättet, så undrar man...

Men, det jag egentligen ville ha sagt var: om det inte kommit ner till er än - så kanske det kommer. Kanske kan vara läge att ha is i magen och inte köpa precis nu? Jag tänker på de stackare som klämde i med 3 325 för några veckor sedan här - jag tvivlar starkt på att de skulle få igen de pengarna NU om de direkt bestämde sig för att sälja igen...

Bara en tanke.

syster said...

Hej Siss! Ja verkligen kul att du ringde och tjattrade lite med mig =)
Om husen så tycker jag alla var mycket bra! Första var bra för då kan jag bo i det lilla huset på gården när jag kommer dit =)
Andra huset hade ju grym tegelvägg i köket och stor och bra trädgård för att kasta i =)
Och tredje huset verkar ha ett stort och rymligt sovrum, alltid bra!
Jag kanske kan hänga med på visningarna och ge tips. Jag tror att jag kan tänka på saker som ingen annan ser ;)
Älskar dig mycket min underbara syster!! Hälsa Calle att han genast måste komma ner och hämta sin present =)
Puss å kram

Mamma J said...

Väntar otåligt på lite uppdatering. Har ni lagt något bud eller ej. Luktade det bra i de andra husen (också)? Ja, för det är vad jag brukar säga - mycket annat går att fixa, men dålig lukt brukar inte vara bra och dessutom svårt att bli av med... Så, det är viktigt hur det luktar, haha!

Anonymous said...

Våra tankar just nu är att vi struntar i Löddeköpinge men att vi inte vet riktigt vilket vi vill ha av Eslöv och SS. Eslöv är lite större och nyare men vi var på visning nummer 2 i SS ikväll så att jag kunde mäta lite och kolla på vinden =) SS har en oinredd vind som man skulle kunna få till ett gästrum/kontor i om man vill, om vi av någon anledning skulle börja massproducera små kottungar eller vad det var det hette ;-)
(Hur små är de egentligen, de kanske kan få plats i en liten fin ask istället???)

Jag tycker att det är jättesvårt att veta om vi ska vänta eller slå till, jag tror inte att vi ska köpa för att sälja snart, vi har nog tänkt att bo där ett bra tag så att vi minst får tillbaka det man satsat om ett par år känns som en rimlig tanke. Så vi har inte lagt något bud än men vi diskuterar saken. Jag har ingen aning hur det luktar, jag har superdåligt luktsinne så jag får kolla upp det med Calle. Han har inte sagt något än så länge så jag tror att det var ok i båda husen.

Mamma J said...

*asg* En fin liten ask skulle för all del vara oerhört praktiskt!

Jag säger ju det - hon är ju väldigt rolig den där kusinen! :D