Friday, May 20, 2011

Tour of California


Onsdagen den 18/5 var det fjärde etappen av Tour of California i San Jose och eftersom vi är intresserade av cykel och befann oss i närheten så åkte vi dit och kollade. Vi visste inte exakt var det skulle vara mer än att det var en bergsetapp i San Jose, men vi tänkte att det nog ordnade sig när vi kom i närheten, och som det ordnade sig! Vi parkerade i ett lugnt område för att gå upp på berget och när vi gått ca 100 meter så ramlade vi rakt in på Expon från en grind på baksidan, hurra vad bra det blev!

Här går vi runt på Expon och får en massa gratis reklamprylar, T-shirts (storlek "HeavyWeight", hihi, lätt hänt här i Amerikat), tygväskor, godis och blåa plastarmband (som är lite typiska för cykelsporten, jag tror att det var cyklisten Lance Armstrong som började med ett gult för att stödja människor som kämpade mot cancer).

Här har vi kommit upp en bra bit på berget och jag sitter i min röda skaljacka och solar och tittar på den fantastiska utsikten över San Jose.

Snart tror jag att de är på väg.....

Det var kul att se att det var så många folk som kom och kollade, det var ju ändå en vardag och mitt på dagen, har de inga jobb eller har de också semester...?

Det var jättemånga som hade cyklat upp och lagt sina cyklar i diket i väntan på att de tävlande skulle komma farande.

Äntligen! Här kommer Christopher Horner som vann både 4:e etappen och senare hela Tour of California.

En stilstudie av Lazlo Bodrogi.

Här kommer en av anledningarna till att vi åkte hit, Gustav Larsson från Gemla i Småland! Gustav som är så duktig i tempolopp och tog silver på både OS 2008 och VM 2009. HEJA GUSTAV!!!!! (hann vi nästa skrika innan han var förbi. Hoppas att han hörde och uppskattade att vi kommit och hejat på honom ända från Sverige.) Tyvärr så kraschade Gustav på den femte etappen och avbröt tävlingen med en hjärnskakning och en avslagen tand =(

Här kommer resten av klungan.

När loppet var klar så gick eller rullade man ner beroende på om man gått eller cyklat upp =) Får se om vi ska åka över till Danmark och kolla när det är VM på cyklel 19-25/9.

No comments: